Gebruiker uitnodigen

Inhoudsopgave

Met de functie ‘Gebruiker uitnodigen’ kun je via een e-mailadres een gebruiker uitnodigen voor een website die je beheert.

De gebruiker ontvangt een e-mail met instructies om een gratis Trackboxx-account aan te maken en krijgt vervolgens toegang tot de gegevens van je website.

Deze functie is beschikbaar vanaf het „Zakelijk tarief“. Hier heb je de mogelijkheid om tot 10 extra gebruikers uit te nodigen.

Instructies ‘Gebruiker uitnodigen’

Je kunt de functie „Gebruiker uitnodigen“ vinden door naar de instellingen (tandwiel) te gaan en dan „Websites“ te selecteren.

Bij elke website zie je naast de andere opties ook de optie ‘Gebruiker uitnodigen’.

In de volgende weergave kun je nu een nieuwe gebruiker toevoegen met de knop „Gebruiker toevoegen“.

Belangrijk! Deze gebruiker hoeft niet geregistreerd te zijn bij Trackboxx. Registratie vindt plaats via deze uitnodiging.

Nadat je op de optie hebt geklikt, heb je nu de volgende opties:

1. Voer het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in. De uitnodiging wordt dan naar dit adres gestuurd

2. Je kiest een rol:

Alleen lezen (de gebruiker kan alleen de websitegegevens bekijken en heeft geen instellingsopties)

Beheerder (de gebruiker heeft verschillende rechten: doelen wijzigen, paginadetails bewerken en een openbare URL maken).

De toewijzing van rechten kan later ook gemakkelijk worden gewijzigd.

Gebruiker 2 uitnodigen

Na het verzenden ontvangt de gebruiker een overeenkomstige e-mail.

Een gebruiker die nog niet geregistreerd is, doorloopt na het accepteren van de uitnodiging het registratieproces. Een al geregistreerde gebruiker ziet na het klikken op de link in de e-mail de betreffende website.

Zicht op de optie voor beide zijden

Weergave voor de gebruiker die heeft uitgenodigd.

Je ziet een lijst met je uitgenodigde gebruikers, of ze de uitnodiging hebben geaccepteerd en een optie om de rol te wijzigen. Als je de uitnodiging wilt annuleren, kun je dit doen via de „prullenbak“.

De uitgenodigde gebruiker ziet ook de overeenkomstige optie onder „Websites“ en heeft hier ook de optie om de uitnodiging te „annuleren“ - d.w.z. om de uitnodiging/website weer te verwijderen.

Weergave voor de gebruiker die is uitgenodigd:

uitgenodigde gebruiker 4

Er is een optie om de uitnodiging te annuleren. Als beheerdersrechten zijn toegekend, worden deze extra opties hier ook weergegeven.

Als u vragen hebt, ondersteuning nodig hebt of gewoon iets kwijt wilt, horen we graag van u.

>>> naar het contactformulier

Trackboxx Logo