Dzięki funkcji „Zaproś użytkownika“ masz możliwość zaproszenia dowolnego użytkownika na zarządzaną przez Ciebie stronę internetową poprzez wprowadzenie adresu e-mail.
Użytkownik otrzyma wiadomość e-mail z instrukcjami utworzenia bezpłatnego konta Trackboxx, a następnie uzyska dostęp do danych Twojej witryny.
Ta funkcja jest dostępna od taryfy „Biznes“. Umożliwia ona zaproszenie do 10 dodatkowych użytkowników.
Instrukcje „Zaproś użytkownika“
Funkcję „Zaproś użytkownika“ można znaleźć, przechodząc do ustawień (koło zębate), a następnie wybierając „Strony internetowe“.
Przy każdej witrynie, obok innych opcji, znajdziesz opcję „Zaproś użytkownika”.

W poniższym widoku można teraz dodać nowego użytkownika za pomocą przycisku „Dodaj użytkownika“.

Ważne! Ten użytkownik nie musi być zarejestrowany w Trackboxx. Rejestracja odbywa się za pośrednictwem tego zaproszenia.
Po kliknięciu tej opcji dostępne będą następujące opcje:
1. Wprowadź adres e-mail nowego użytkownika. Zaproszenie zostanie wysłane na ten adres.
2. Wybierasz rolę:
Tylko do odczytu (użytkownik może tylko przeglądać dane witryny i nie ma żadnych opcji ustawień).
Administrator (użytkownik ma różne uprawnienia: modyfikowanie celów, edytowanie szczegółów strony i tworzenie publicznego adresu URL).
Przypisanie praw można również łatwo zmienić później.

Po wysłaniu użytkownik otrzyma odpowiednią wiadomość e-mail.
Jeśli użytkownik nie jest jeszcze zarejestrowany, przejdzie przez proces rejestracji po zaakceptowaniu zaproszenia. Jeśli jest już zarejestrowany, zobaczy odpowiednią stronę internetową po kliknięciu łącza w wiadomości e-mail.
Widok opcji dla obu stron
Widok dla użytkownika, który zaprosił.
Zobaczysz listę zaproszonych użytkowników, informację, czy zaakceptowali zaproszenie oraz opcję zmiany roli. Jeśli chcesz anulować zaproszenie, możesz to zrobić za pomocą „kosza“.

Zaproszony użytkownik widzi również odpowiednią opcję w sekcji „Strony internetowe“, a także ma możliwość „anulowania“ zaproszenia - tj. ponownego usunięcia zaproszenia / strony internetowej.
Widok dla użytkownika, który został zaproszony:

Istnieje opcja anulowania zaproszenia. Jeśli przyznano uprawnienia administratora, te dodatkowe opcje będą również widoczne tutaj.
